og  andre kort i OH serien 


    OH kort -OH cards Saga Mythos Morená 1001 Habitat Persona Personita Ecco Cope

1001


55 bildekort - norsk bruksanvisning
 Kr 279,-

Bestill her

1001 består av
55 bildekort for å
oppdage 1001 historier

55 pastellmalerier i form av spillekort bærer oss til det gamle Arabia og eventyrverdenen 1001 natt. Det var en gang en konge, som bodde der, og som sverget på at han ikke kunne stole på noen kvinne. Derfor lot han hver kvinne, som han hadde tilbrakt natten med, halshogges. Men den smarte og modige Scheherazade brukte sin fornuft for å unngå denne skjebnen.

Hele natten fortalte hun spennende historier for kongen, og lot den ene historie gå over i neste historie. Nattens siste historie var alltid uferdig, og kongen lot henne leve enda en dag for å høre resten av historien. Slik forlengte Scheherazade sitt liv dag etter dag, historie etter historie. Og etter 1001 netter hadde kongens hjerte myknet så mye, at han sluttet med sin halshoggerpraksis.

1001-kortene

1001-kortene inviterer oss til å gå inn i verdenen av imaginasjon for å finne våre egne historier.

Hvert kort åpner en dør til et land hvor demoner og skjønnheter, palasser og telt, husvogner og sjøreiser, skjulte skatter og flygende tapeter venter på oss. Bare ta et kort og gå inn gjennom døren – historien begynner!

.

I dette spillet av fortellinger finnes ingen vinnere eller tapere, ingenting er rett eller feil. Fantasien er grenseløs. Akkurat som mulighetene til å skape nye historier. Kortene gir oss impulser og styrke til å assosiere og bygge fortellingene. En hver av oss vil kunne fylle 1001 netter med endeløse imaginasjoner, akkurat som Scheherazade!

Maleren Adree Pouliot

Den Kanadiske artisten Andree Pouliot bodde 17 år i India. Der lærte hun den klassiske kunsten av miniatyrmaling. Det bygde hun på utdanningen hun hadde i Vesten som en grafisk artist. Disse ferdighetene kombinert med hennes dyptgående studie av indiske, persiske og arabiske mytologier danner fundamentet som Andree´s nåværende arbeid er basert på. Hennes studier, hennes livserfaring
og hennes kunst, inkludert de 1001 kortene, bringer tre gamle kulturer sammen i den moderne tid, som sjømannen Sinbad gjorde i gamle tider, reisende fra Arabia til India via Persia i Scheherazades ”arabiske netter”.

Kulturenes speil

Myter, legender og eventyr har vært blandt oss så lenge mennesker har levd i grupper.

Ikke bare er disse rotfestet i fortiden, men de er alltid i utvikling, og endrer seg avhengig av kulturene hvor de blir fortalt om og om igjen. I tillegg til stor underholdning, er disse historiene også resultat av universell menneskelig erfaring og kan derfor betraktes som kulturenes speil.


1001 kan brukes av grupper, av par eller enkeltpersoner, av barn, ungdommer og voksne i alle aldre. Kortene kan meget godt brukes I kombinasjon med SAGA- eller MYTHOS- kortene.


Stimulere assosiasjoner

Således finner vi tema som fødsel, reiser, eventyr og død i historiene fra de fleste kulturer, forkledd i enkle og forskjellige klær. Og slik spiller vi med 1001 ved å utforske våre indre myter, denne gangen kledd i klesdrakten av det gamle Arabia.
La hovedvekten ligge på det å fortelle dine egne historier i stedet for å
fortelle Scheherazades historier om igjen, eller prøve å være historisk korrekt. Målet med bildene i 1001 er å stimulere assosiasjoner. Hensikten er å skildre sider av fortellinger i stedet for å skildre en spesifikk fortelling.

Vi fortsetter tradisjonen

¨Når vi oppdager og forteller slike myter, legender og eventyr deltar vi i den samme eldgamle tradisjonen, akkurat som våre forfedre deltok i det. Og samtidig tilfører vi denne tradisjonen krydder av vår egen tid og bidrar til den ustanselige utviklingen av legender, myter og eventyr i nåtidens kontekst.

Derfor leder disse 55 kort ikke kun til 1001, men til et ubegrenset antall historier. Nye, unike og personlige historier, hver gang vi åpner kortstokken.

Ingen konkurranse

Fokuser på samarbeid i alle spillvariasjoner. Det finnes allerede nok av spill for å øve konkurranse!

I en atmosfære av tillit og samarbeid er det mulig for alle deltakere til å bidra til spillet, om det er detaljert eller enkelt. Ved historiefortelling er det ofte den minste detaljen som bidrar mest til helheten, akkurat som i det virkelige livet.

(utdrag fra bruksanvisningen)

1001 er herlig! Samme sort som Saga, men allikevel ikke helt sant... 1001 er mer drømmende og svevende (kanskje p.g.a. teppet?). Bruken av sarte farger forsterker følelsen.

Marja Schriever