og  andre kort i OH serien 


    OH kort -OH cards Saga Mythos Morená 1001 Habitat Persona Personita Ecco Cope

SAGA


55 kort - norsk bruksanvisning
Kr 279,-

Bestill her

MIDLERTIDIG UTSOLGT

Saga består av 55 kort som forteller en historie, en anekdote eller et eventyr

Disse gledesfulle bildekortene er malt av Ely Raman.

SAGA-kortene er avbildninger av skikkelser, scener og ting fra et land og en tid som aldri har eksistert og som likevel alltid finnes. Hvert kort er utgangspunktet for en historie om en prinsesse eller prins, som...

Hensikten med dem er å vekke til live den gode følelsen av overraskelse og å gjenoppvekke minnene om barndommens drømmer. Barn befinner seg nærmere alle ting. Så det er barnet som blir læreren i dette spillet. For barnet vet allerede om dette magiske fantasilandet.

SAGA-kort inviterer deg med på en reise sammen med barnet i deg til landet fullt av undere, av historier, fantasier, drømmer og magi; landet der griser kan fly, frosker blir til prinser, og der det er de gode heltene som alltid vinner til slutt...

SAGA-kort inviterer til å bruke fantasien, ha det morsomt, ja, til å spille uten at noen behøver å vinne eller fa poeng. Med dette i tankene oppfordres historiefortelleren i oss alle til å trekke et SAGA-kort og begynne å spinne på en tråd...


SAGA kan meget godt kombineres med Mythos og 1001


I bruksanvisningen finner du en del praktiske spilleregler

SAGA med barn

Vi kan aldri få nok hjelpemidler i bestrebelsene på å minske gapet mellom voksne og barn. SAGA-kortene fascinerer barn. Det føles ekstra ærefult for en voksen å bli invitert til å spille SAGA med barn, for ikke å snakke om med ungdom. I tillegg til eventyrfortelling er SAGA-bildene en verdifull kilde for utfoldelse innenfor tegning, maling, skulptur, skriving, dans og sang.

SAGA for lærere

SAGA-kort er et verdifullt hjelpemiddel i klassen. Kortene stimulerer kreativiteten og forestillingsevnen hos elevene og gir dessuten en viss intellektuell frihet (tross alt finnes det ingen korrekte tolkninger av kortene). SAGA-kort byr på mye interessant å skrive om, enten det er stilskriving eller dikt og noveller. De kan også fungere som utgangspunkt for improvisert teater, samt by på temaer til sanger.

Husker du?

Kan du huske den gangen du satt på et trygt fang og hørte på en historie som ble fortalt spesielt til deg? Noen ganger var det bare en tøysehistorie, som fikk deg til å le; iblant fikk du selv lov til å finne på slutten eller forandre på begynnelsen. Iblant var det historier som fikk deg til å undres... Alle husker vi de gode, gamle eventyrfortellingene, de som vi aldri satte - og aldri kommer til å sette - spørsmålstegn ved.

.

Det var historier som trollbandt oss, og fylte oss med minner for livet: Snøhvit og de sju dvergene. Hans og Grete, Askeladden... Dette er historier som binder generasjonene sammen, og de tåler å blir fortalt om og om igjen. Vi kan gjenfortelle dem uten problemer, og de varmer oss alltid om hjertet.

Direkte og indirekte henspeiler SAGA-kortene de klassiske eventyrene og heltesagnene. Hvert kort inneholder en scene fra et eller annet eventyr eller fortelling. Så enten SAGA-kortene inspirerer oss til å gjenfortelle historien om Sir Lancelot eller leder oss langs en ny sti på jakt etter den hellige gral, er vi kommet inn i en verden som består av universelle myter. Det er disse historiene som gir oss, hvis vi ønsker det, muligheten til å utforske våre egne indre landskaper. De universelle mytene som en gang er blitt fortalt med forhekset fjærpenn, vil eksistere for evig og alltid, og finnes der, tilgjengelig for oss, med all sinn innsiktsfulle skjønnhet... rett nede i veien og rundt hjørnet... i landet med de...



Saga er et av spillene som jeg bruker mest. Scenene er fra kjente historier, både for barn og voksne. Bildene er klare og fargerike. Det er lett å assosiere seg med situasjonene. Fordi at bildene er 'lett tilgjengelig', er det lett å få respons fra spillerne. Og siden Saga er lett å kombinere med OH og de flest andre kortstokkene, kan jeg varmt anbefale dette spillet.

Marja Schriever